Drvenie dreva je jednoduchý spôsob, ako spracovať odrezané konáre, vetvičky či dokonca stopky kukurice. Prečo vyhadzovať alebo iba páliť odpad v podobe konárov, keď si ich môžete podrviť a následne ich použiť na dekoráciu, pripraviť stielku pre domáce zvieratá alebo dokonca použiť na prípravu hnojiva? Drvenie je tiež prvý a dôležitý krok v procese výroby drevených paliet.


Jednoduché a efektívne spracovanie dreva je najväčšou výhodou drviča. Kvalitný drvič dreva šetrí váš čas, energiu a zmenšuje množstvo odpadu, pretože dáva drevu druhú šancu na využitie. Je to pomocník, ktorý šetrí aj životné prostredie.


Naši zákazníci si často mýlia drvič a štiepkovač dreva. Rozdiel medzi drvičom a štiepkovačom je v samotnom spracovaní dreva. Kým drvič konárov dokáže posekať, teda doslova rozdrviť celé vetvy a konáre na drobné kúsky, štiepkovač slúži na štiepanie polien. Drvič dreva je navrhnutý tak, aby spoľahlivo rozdrvil požadované drevo na malé kúsky, piliny.


Ako si vybrať drvič dreva?

Najdôležitejší parameter výberu drviča dreva je výkon a hrúbka spracovaných konárov. Tie výkonnejšie dokážu spracovávať aj konáre s priemerom 5 cm. Dôležité je zistiť, na aké veľké kúsky drviče drevo spracujú, tu ide o preferencie zákazníka a o zámer s výslednou drťou. Kým väčšie kúsky sú vhodné na výrobu paliet, menšie môžete použiť ako výstelku pre domáce zvieratá.


Poslednou, no rovnako dôležitou otázkou pri výbere je pohon drviča. Existujú elektrické a motorové drviče dreva. Elektrické drviče dreva sú zaujímavejšie pre použitie na záhrade blízko domu, kde je pohodlný prístup k elektrine. Ak potrebujete drvič používať na veľkej záhrade, odporúčame vybrať si motorový drvič dreva - nebudete tak musieť riešiť pripojenie na elektrinu.


Do drviča môžete dať mokré aj suché konáre, čerstvé konáre aj staršie, s listami alebo bez nich, dôležité je sledovať pokyny výrobku a drviče nepreťažovať. Nezabudnite svoj drvič čistiť po každom použití.


Ak budete efektívne spracovávať záhradný odpad, môžete mať palivo, mulč či hnojivo zadarmo – stačí si vybrať drvič dreva z našej ponuky.